Zwemles start dinsdag 16 maart!

15-03-2021

Wij zijn er klaar voor! Alleen de zwemlessen ABC mogen worden opgestart. Andere activiteiten nog niet, dus ook niet de cursussen Snorkel, Survival, Zeemeermin en Zwaardvis. Wij gebruiken alle baden waardoor de veiligheid is gewaardborgd voor jouw kinderen en onze zwemdocenten. De route buiten én in het pand blijft zoals het was. Ook wijzigt er niets aan het halen en brengen: kom in zwemkleding naar het zwembad, kleed je kind uit in de sporthal en wacht buiten het pand. Vijf minuten voordat de les is afgelopen wacht je in de kleedkamer. Je kind wordt door de zwemdocent gebracht. Lees hier alle coronaregels.

Je kind start weer in zijn eigen groep

Alle kinderen die al op les zitten starten vanaf dinsdag 16 maart in de normale groep en op de gebruikelijke dag en tijd. Heb je jouw kind ingeschreven voor een extra les per week? Dan ontvang je daarover een oproep van de afdeling Zwemzaken. 

Je koopt het aantal lessen tot aan een afzwemmoment. 

Alle lessen die nog op de kaarten stonden zijn in december 2020 terugbetaald. Dat betekent dat iedereen nieuwe lessen moet kopen vóórdat de les begint! Doe dat nu online via Mijn ESA.
Tot aan de zomervakantie zijn er drie afzwemmomenten ingepland. Je koopt het aantal lessen tot aan een afwemmoment. Dit wordt automatisch berekend.
Het systeem gaat uit van een lesperiode van 4 weken. De weken tot aan het afzwemmen verschillen per lesdag (i.v.m. feestdagen). Zijn het 6 weken tot het afzwemmen? Dan geeft het systeem aan: 1 lesperiode + 2 extra lessen. Dit gaat goed! Er worden 6 lessen in totaal berekend.

Mag jouw kind niet afzwemmen? Koop je vervolgens weer het aantal lessen tot aan het volgende afzwemmoment. De data dat er kan worden afgezommen zijn zondag 25 april, zondag 30 mei en vrijdag 9 juli.

Log in op  jouw eigen account op het e-mailadres dat bij ons bekend is. Je kind(eren) zijn in jouw persoonlijke account zichtbaar bij het onderdeel Zwemlessen.

RUIL JE MAGNEETKAART OM VOOR EEN ESA PAS

Voor iedereen met een magneetkaart ligt de nieuwe ESA pas klaar. De eerste keer dat je komt zwemmen ruilen wij jouw magneetkaart(en) om voor een nieuwe toegangspas op naam. Alleen bij het inleveren van de huidige magneetkaart ontvang je kosteloos de nieuwe ESA pas. Lever je de oude kaart niet in, dan brengen wij de kosten van €6,70 in rekening.
 

LEES DE UITLEG VOOR DE EERSTE KEER INLOGGEN

Iedereen met een magneetkaart van Zwembad De Waterlelie kan inloggen bij Mijn ESA. Daarvoor moet wel een e-mailadres bij ons bekend zijn. Denk je dat wij jouw e-mailadres niet hebben óf heb je problemen met inloggen? Stuur een e-mail naar receptie@esa-aalsmeer.nl ov.v. problemen met inloggen op Mijn ESA

MAAK GEEN NIEUW ACCOUNT AAN! WIJ HEBBEN AL EEN ACCOUNT GEMAAKT VOOR ALLE LESOUDERS!
Doorloop je eenmalig de onderstaande stappen om een wachtwoord te koppelen aan jouw account
1. Ga naar mijn.sportinaalsmeer.nl.
2. Klik op Inloggen.
3. Klik op Wachtwoord vergeten?
4. Vul het e-mailadres in dat bij ons bekend is.
5. Klik op Aanvraag versturen. Je ontvangt een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.
6. Klik in de ontvangen e-mail op Wachtwoord instellen
7. Voer je nieuwe wachtwoord in voor jouw persoonlijke account.
8. Log in met je e-mailadres en zojuist aangemaakte wachtwoord.
9. Klik op de button Mijn ESA.
Gefeliciteerd je bent ingelogd in jouw account van Zwembad De Waterlelie!

Aan de linkerkant staat een menu. Deze geeft toegang tot de verschillende onderdelen, zoals jouw actieve producten, je eigen gegevens, inzicht in zwemles en nieuwe aanmelden én het Leerlingvolgsysteem.

HOUD ZELF DE VOORTGANG BIJ IN HET LEERLINGVOLGSYSTEEM (LVS)

Het LVS is speciaal gemaakt voor ouders. Het geeft je inzicht in de vorderingen van jouw kind(eren) binnen zijn/haar huidige lesgroep. Per onderdeel wordt aangegeven of jouw kind het al helemaal goed doet, al goed op weg is of nog flink moet oefenen. Heeft de lesgever een persoonlijk bericht over de zwemles, dan kan hij het bericht in het LVS systeem plaatsen bij: Berichten van docenten. Lees meer over het Leerlingvolgsysteem.
Houd er rekening mee dat de lesgever de scores moet invoeren en vaak direct na de les weer een nieuwe les start. Er kan daardoor vertraging oplopen in het bijwerken.

Om de eerste keer toegang te krijgen tot het Leerlingvolgsysteem (LVS) voer je nog een keer jouw e-mailadres en wachtwoord van Mijn ESA in. Alle volgende keren is het LVS gekoppeld aan jouw account en is apart inloggen niet meer nodig.
 

Wijzigt er iets in je contactgegens?

Het is belangrijk dat de gegevens van de kind(eren) juist in ons systeem staan. Wijzigt er iets in de contactgegevens van jou en/of je kind(eren), geef dit door aan de receptie. De naam en het geslacht van je kind kan je wel in de Mijn ESA omgeving wijzigen. Het is belangrijk dat de naam en geboortedatum van je kind goed staan. Dit gebruiken wij voor het aanmaken van het ABC zwemdiploma.
 

Vragen

Moet ik voortaan altijd online mijn leskaart kopen?
Nee dit is niet verplicht. Bij de receptie kan je nog steeds producten verlengen en je betalingen doen.
 
Ik ben gescheiden hoe kunnen wij toch allebei inzicht hebben in de vorderingen van ons kind?
Stuur ons een mail. Wij maken dan een koppeling zodat jullie beiden inzicht hebben in de vorderingen en online de pas kunnen verlengen en betalen.
 
Wat als ik meer kinderen op zwemles heb?
Je logt in met jouw eigen inloggegevens. Heb je het formulier ingevuld en jouw kinderen die op zwemles zitten hierin genoteerd? Dan zie je in het onderdeel: Zwemlessen een overzicht van de kinderen die op zwemles zitten.
Staat een van je kinderen er niet bij? Neem dan contact op met de receptie door een e-mail te sturen naar receptie@esa-aalsmeer.nl o.v.v. Leskind niet zichtbaar in Mijn ESA.
 
Hoe schrijf ik een extra kind in?
Je logt op jouw eigen account in bij Mijn ESA. Via dit account schrijf je jouw kinderen in. Je maakt niet meer een nieuw account voor je kind aan.
 
Ik zie mijn kind(eren) niet staan bij het onderdeel Zwemlessen. Wat moet ik doen?
Nadat je in het menu hebt gekozen voor Zwemlessen en je ziet jouw kind(eren) niet? Neem dan contact op met de receptie door een e-mail te sturen naar receptie@esa-aalsmeer.nl o.v.v. Leskind niet zichtbaar in Mijn ESA.