Coronavirus en zwemles

Lees hier alle richtlijnen voor zwemles.

Mondkapje

Vanaf 1 december is het verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar om een mondkapje te dragen in onze accommodatie. Dit geldt niet in het water, maar wel voor het wegbrengen en ophalen van je kind.

Brengen en halen naar de zwemles zonder broertjes en zusjes

Kinderen kleden thuis om en gaan thuis naar het toilet. 1 ouder/verzorger helpt het kind met uitkleden in de sporthal. Als het kind naar de zwemles is, verlaat de ouder direct het pand. 5 minuten voor tijd mogen ouders/verzorgers via de deur bij de horeca weer naar binnen. Afdrogen en aankleden blijft in de kleedkamer dat correspondeert met het dier van de lesgroep.

Broertjes en zusjes mogen NIET mee met wegbrengen en halen naar de zwemles.  
Er is geen “wettelijke” grond om broertjes en zusjes niet toe te laten. Er is wel reden om het aantal mensen te beperken. Immers als er broertjes en zusjes rondlopen is het risico dat volwassenen geen afstand kunnen houden groter. Wij doen dit ter bescherming van al onze bezoekers.

Horeca is gesloten

De horeca is een sportkantine en moet voorlopig gesloten blijven. Het is niet mogelijk om hier plaats te nemen en naar de les te kijken. Wij verzoeken ouders/verzorgers dan ook om het pand z.s.m. te verlaten en buiten te wachten.

Wanneer mag mijn kind wel/niet naar de zwemles

Kinderen blijven bij verkoudheidsklachten thuis. Uiteraard ook als zij in verplichte quarantaine zitten. Geef afwezigheid i.v.m. coronaklachten altijd door aan de afdeling Zwemzaken.

Vragen over de zwemles?

5 minuten voor de eindtijd mogen ouders/verzorgers weer naar binnen via de deur bij de horeca om hun kind op te halen. Dat is ook een kort moment om vragen te stellen aan de zwemdocent.