Schoolzwemmen

Betaling schoolzwemmen

Door alle extra werkzaamheden inzake de Corona maatregelen hebben wij helaas een vertraging in het afronden van de alle administratieve zaken met betrekking tot de verkoopfacturatie. Momenteel zijn wij hard bezig deze achterstand weg te werken. Uiterlijk voor de kerst ontvangt u een bericht van de administratie of u nog geld verschuldigd bent voor het schoolzwemmen van de afgelopen periode of dat u nog geld van ons te vorderen heeft. Onze excuses voor deze vertraging!

In Aalsmeer komen 4 basisscholen schoolzwemmen. Tijdens het schoolzwemmen besteden wij aandacht aan het aanleren/verbeteren en onderhouden van de zwemslagen. Daarnaast maken de kinderen kennis met andere facetten binnen de zwemsport, denk aan snorkelen, survivalzwemmen en waterpolo. Als de kinderen tijdens het schoolzwemmen voldoen aan de afzwemeisen voor het Zwem-ABC, kunnen zij hiervoor afzwemmen.    

De kinderen gaan met de leerkracht van school, en vaak enkele ouders, naar het zwembad per bus of lopend. Na het omkleden haalt een zwemjuf of -meester de kinderen op om te douchen en daarna gaan de kinderen in groepjes zwemmen. Deze groepjes worden samengesteld aan de hand van het zwemniveau van de kinderen.

Het is handig om makkelijke kleding aan te doen op de schoolzwemdag, pleisters af te doen en sieraden zoveel mogelijk thuis te laten. Wij vragen lange haren in een staart te doen en eventueel met speldjes vast te zetten. Zwemmen met een zwembrilletje mag, maar het onderwaterzwemmen moet zonder duikbril.

Kledingzwemmen

2 keer per jaar is het kledingzwemmen. Alle kinderen zwemmen met kleding aan, ongeacht het niveau. Geef een grote tas mee voor de natte kleding. In verband met de corona maatregelen is het niet toegestaan om te kijken bij de les.

Datum kledingzwemmen

- 6 december t/m 15 december 2021
- 12 april t/m 20 april 2022

Kledingeisen

Zwemdiploma A: lange broek, shirt met lange mouwen, schoenen (met echte zool) en badkleding
Zwemdiploma B: lange broek, shirt met lange mouwen, schoenen (met echte zool) en badkleding
Zwemdiploma C: jas met lange mouwen, lange broek, shirt met lange mouwen, schoenen (met echte zool) en badkleding

Afzwemdata 2021-2022

Tijdens het schoolzwemmen bepaalt de coördinator of je kind voldoet aan de afzwemeisen voor A, B of C. Als je kind mag afzwemmen, ontvangt hij/zij een afzwemkaart + bevestigingsbrief. Er mag maximaal 1 ouder/begeleider mee naar het afzwemmen. Geen broertjes/zusjes!

- 6 februari 2022
- 10 juli 2022

Extra les

Het is mogelijk om je kind op te geven voor reguliere les naast het schoolzwemmen. Dat kan voor A, B en C. Deze lessen zijn na schooltijd. Opgeven kan door ons te mailen

In de kleine schoolvakanties geven wij regelmatig extra zwemles. Ook schoolzwemmers kunnen hieraan deelnemen. Houd hiervoor de website en social media kanalen in de gaten!

Heb je een vraag of opmerking over schoolzwemmen? 

Vul onderstaand contactformulier in.

Datum is leeg
Naam ouder/verzorger is leeg
Naam kind is leeg
Naam school is leeg
Geen groep ingevuld
Zit jouw kind op KC De Ruimte of OBS Kudelstaart? Kies dan voor 3A of 4A.
Fout mailadres ingevuld
Telefoonnummer is leeg
Geen onderwerp ingevuld
Bericht is leeg
Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Wanneer kan ik voor Schoolzwemmen terecht?

Zwembad De Waterlelie

Dag Tijd Locatie
Dinsdag 08:45 - 09:45 Recreatiebad
Woensdag 09:45 - 14:00 Recreatiebad en instructiebad
Volledige rooster bekijken