Afzwemmen

Afzwemkaart

Jouw kind heeft een afzwemkaart gehad, dit betekent dat hij/zij mag afzwemmen! Gefeliciteerd! Met het afzwemmen mogen er 6 personen mee de zwemzaal in.

24 uur na ontvangst van de afzwemkaart kan jij de afzwemkosten betalen via Mijn ESA. De afzwemkosten staan automatisch in je winkelmandje. Hier staat ook het tijdstip waarop jouw kind mag afzwemmen. Lukt het niet online? Betaal dan bij de receptie.

Let op: de afzwemkosten moeten minimaal 4 dagen voor het afzwemmen betaald zijn, anders mag je kind niet afzwemmen.

Het is belangrijk dat de gegevens van je kind juist in Mijn ESA staan. Controleer in het onderdeel Zwemlessen de gegevens van jouw kind. Klopt er iets niet? Mail dan naar de receptie.

Kledingeisen

Zorg ervoor dat je kind de juiste kleding aan heeft voor het afzwemmen. Heeft je kind niet de juiste kleding aan? Dan mag hij/zij niet afzwemmen. 

Zwemdiploma A: lange broek, shirt met lange mouwen, schoenen met harde zool en badkleding
Zwemdiploma B: lange broek, shirt met lange mouwen, schoenenmet harde zool en badkleding
Zwemdiploma C: jas, lange broek, shirt met lange mouwen, schoenen met harde zool en badkleding

Afzwemdata reguliere zwemles:

Dag+datum Niveau: Tijd:
5 februari 2023 A, B, C 13.00 - 18.00 uur
2 april 2023 A, B, C 13.00 - 18.00 uur
21 mei 2023 A, B, C 13.00 - 18.00 uur
21 juli 2023 A, B, C 13.00 - 18.00 uur

 

Afzwemdata schoolzwemmen:

Dag+datum Niveau: Tijd:
12 februari 2023 A, B, C 13.30 - 18.00 uur
16 juli 2023 A, B, C 13.30 - 18.00 uur

Er mogen 6 personen mee de zwemzaal in (inclusief broertjes en zusjes).

Kom maximaal 15 minuten van te voren naar het zwembad! Ouders lopen op blote voeten, slippers of kopen slofjes bij de receptie (a €0,30 per paar).

Klik hier voor de afzwemeisen.

Afzwemmen op een andere datum is slechts voor een beperkt aantal kinderen mogelijk en alleen na overleg met de afdeling Zwemzaken. 

Kinderen uit de ILG-groepen zwemmen af op de dinsdag aansluitend na hun laatste les om 16.00 uur. De afzwemkosten zijn al voldaan bij de start van de zwemlessen.

Doorstroming na het afzwemmen reguliere zwemles voor A, B of C

Afzwemmen voor A: Wij gaan er vanuit dat leskinderen door zwemmen voor B. Je ontvangt een mail als er een verandering is in de lestijd of dag. Pas na het afzwemmen kan je de nieuwe leskaart betalen!
Afzwemmen voor B: Schrijf je kind in voor wachtlijst C bij de receptie of via zwemzaken@esa-aalsmeer.nl. Je ontvangt een mail met de C groepsindeling. 
Afzwemmen voor C: Schrijf je kind in voor een van onze cursussen bij de receptie of via zwemzaken@esa-aalsmeer.nl Je ontvangt een mail zodra er plek is.

Gaat jouw kind niet verder na het behalen van een diploma? Dan ontvangen wij graag een opzegformulier.

Afzwemmen na het Zwem ABC

Kinderen die deelnemen aan de Snorkel-, Survival-, Zeemeermin- en Zwaardvislessen, zwemmen af tijdens de laatste les van de cursus. 

Afzwemmen na zomerlessen

Kinderen die deelnemen aan de zomerlessen, zwemmen af op de laatste zaterdag van de vakantie. De tijd en datum wordt bij de opstart van de zomerlessen gecommuniceerd.