Driewielfietsles

Als fietsen niet meer gaat, hoef je niet afhankelijk te zijn van anderen of van een scootmobiel. Doe mee met de Driewielfietsles van ESA en ontdek of jij je vrijheid terug kunt krijgen. Volg de hele training voor €30. Je krijgt daarvoor zes aaneengesloten lessen op woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur.

De eerste les start al op DATUM NOG ONBEKEND. Aanmelden kan bij de receptie van Sportcentrum De Waterlelie of via e-mail: sportenbijesa@esa-aalsmeer.nl.

De kosten voor de zes lessen betaal je voorafgaand aan de eerste les bij de receptie van Sportcentrum De Waterlelie. 

Meld je nu aan

Iedereen weer op de fiets 

Balans zoeken is een tweede natuur geworden als je je hele leven op een tweewieler hebt gefietst. Op de driewieler moet je juist dat gevoel als eerste loslaten. Dat is net zo moeilijk als het vinden van je balans wanneer je begint met fietsen. Daarom zijn de eerste drie lessen in de sporthal en ga je daarna pas naar buiten. 

Eerst binnen uitproberen

In een veilige omgeving, zonder verkeer of obstakels maak je kennis met verschillende fietsen. Zo kan je goed voelen en ervaren wat de mogelijkheden zijn. Nadat jij een fiets hebt gekozen die het beste bevalt, ga je steeds verder de uitdaging aan: obstakels ontwijken (steeds een beetje moeilijker), afremmen, op- en afstappen en steeds een beetje meer snelheid uitproberen. Als dat allemaal lukt, bootsen wij verkeerssituaties na en verbeteren we de basisvaardigheden en controle over de fiets. 

En dan naar buiten

Heb je enigszins de basisvaardigheden onder de knie, dan ga je buiten fietsen. Eerst op de parkeerplaats en oprit van Sportcentrum De Waterlelie. De buitenlessen staan in het teken van wennen aan de buitensituatie en het op- en afstappen, remmen, bochten en stoepranden. Ook hier start je rustig en wordt elke les een beetje meer uitdaging opgezocht. Pas als je zelf zeker bent dat het lukt, ga je zelfstandig een rondje op de fiets! Met (beperkt) verkeer en zo min mogelijk hulp. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het Lokaal Sportakkoord gemeente Aalsmeer.


Wanneer kan ik voor Driewielfietsles terecht?

Volledige rooster bekijken