Oefenschema's zomervakantie

Gebruik deze schema's om vaardigheden voor de zwemles te oefenen!

Samen zwemmen is het allerleukste om te doen. En zeker tijdens de vakantie!
In de zomervakantie gaat de reguliere zwemles niet door. Wel geven wij zomerlessen. Veel ouders willen graag hun steentje bijdragen aan het leren zwemmen van hun kind en dat is prima! Met deze Oefenschemaatjes krijg je wat tips en oefenstof aangeboden om te gebruiken tijdens de vakantie.

Bij ieder schema staan tips en uitleg waarom een beweging op een bepaalde manier moet verlopen. Belangrijk is om de oefeningen niet te lang te laten duren en te zorgen voor afwisseling. Beter in de ochtend en middag even oefenen en daarna je kind veel in en om het water laten spelen. Kinderen zullen in hun spel de grenzen onbewust verleggen en dat is uitstekend om echt een vriendje van het water te worden.
Stimuleer je kind om veel te springen en onderwater te gaan. Ook als ze het nog spannend vinden is uitdaging de beste methode om ze te ‘watervrij’ te maken. Niet te veel praten, maar vooral veel DOEN!

Wij adviseren het EasySwim-pakje zoveel mogelijk aan te laten. Het zorgt voor veiligheid, maar ook om je kind te laten oefenen in het leren zwemmen. In diep water zwemmen is spannend en moeilijk en een ‘eigen slag’ is zo aangeleerd, maar veel moeilijker af geleerd.

Oefenschema Spetters: geen of rood lintje om watervrij te worden
Oefenschema Flipper: geen of rood lintje met een Easyswim-pakje
Oefenschema Druppels: rood of blauw lintje
Oefenschema Karper: blauw lintje met Easyswim-pakje
Oefenschema Pinguin: kinderen met minimaal paars lintje
Oefenschema Platvis: kinderen met minimaal paars lintje
Oefenschema Duikeend: kinderen met minimaal oranje lintje
Oefenschema Waterrat: kinderen met minimaal diploma A

Veel oefenplezier!